返回列表 發帖
請問支持法團人士當選嗎?
kenneth6230 發表於 2017-12-8 23:12

我只知道一期,新業委有3個是反对成立的!特別高興一期一座,長毛羅輸了!

而第二,三期就唔知哦!

這是停車場第二位代表第二輪投票結果
pineapple 發表於 2017-12-8 23:13

咁即係停車場有無支持成立法團的人當選?

回復 14# Ht888

因為無人同班友爭,所以100%當選!

第2期淪陷,只有一位成功當選。有兩座更因無競爭對手而被那些人選上了。
099 發表於 2017-12-9 05:49

之前有人叫我同4眼矮仔爭!等佢唔好1人獨大!

這是停車場代表最後結果
pineapple 發表於 2017-12-9 08:46
都好!起碼長毛羅和矮仔都無份!
那博士係不主張成立法團的!
淘寶集運 淘寶開箱  淘寶教學

噚晚咪話如果成立到,比呢班友話事,又話減管理費,又話要取回話事權!
一減管理費,首先受害係業主,因為管理公司會即減人手!講真,咁多年只加過一次管理費,绝對合理!

反對成立法團的較多。
黎生及郭太因無對手,自動當選。
羅生透過住宅及車位都入不到。 ...
siuchan 發表於 2017-12-9 15:52

大學開始醒覺,因為多咗反對成立既人出嚟參選!
法團唔係唔好,只不過在名城成立風險太高喇!

目前計、現在名城的管理費很合理
Ht888 發表於 2017-12-9 22:26

Really agree!!  
老實講, 得罪講句, 名城啲人越嚟越cheap!!
所以我唔參選,嘥氣!!
比錢人去管理重好喇!!

回復 38# pineapple

支持版主既意見!如果下次12個業委call meeting, 都想抽空落去睇吓班友搞乜!
   睇吓反對成立嗰幾個頂唔頂得住!

回復 40# Leung

Ching, 寧願信大公司,比錢人哋管理!好過將來啲錢比呢班友攞嚟玩!現今無乜大型管理公司,最大係港鐵! 班友好似港鐵係殺父仇人咁,將錯處無限放大,講到咁多年無一件事係做啱!
比呢班友成立到法團,肯定好快搞大維修(sorry係我估的)
以上是我個人意見,如覺得有得罪或錯,在此say sorry!